13 Ekim 2010

Hakan Şükür - Unutulmayanlar Serisi #2

Onu bu satırlara sığdırmak öyle zor ki! Ülke futbolumuzun en çok tanınan yüzüdür Hakan Şükür; çalışkanlığın, mesleğe saygının ve en önemlisi kazanmanın sembolüdür. Galatasaray avrupa da ezip geçerken herkesi o vardı takımda.Milli Takım 2002'de Dünya Kupasında 3.olduğunda yine o vardı kadroda.Avrupaya meydan okurken her başarıda onunda payı büyük. Kendisini çekemeyenlere cevabını hep kırdığı rekorlar, attığı gollerle verdi kral.

Sakarya & Bursa formaları terleten Hakan Şükür, Galatasaray'a 1992 yılında geldi.14 sene boyunca Galatasaray forması giyen kral, 249 gol ile lig tarihinin en çok atan oyuncusunu ünvanını elinde bulunduruyor.
2000 yılında Galatasaray UEFA Kupasını alırken, 10 golle UEFA kupasının gol kralı olmuştur.

Avrupa kulüplerinin de dikkatini çeken Hakan Şükür, Torino'da yarım sezon, Milan, Parma, Blackburn Rovers'da da birer sezon oynadı ama Türkiye'de ki gibi kariyeri pek parlak geçmedi.

Milli takımlada sayısız başarılar yakalayan kral, Dünya Kupalarının en hızlı golünüde 2002 Dünya Kupasında, 3.lük maçında GüneyKore'ye daha henüz 9.saniye de atmıştı.Ayrıca 51 golü bulunan Hakan Şükür, milli takımın en golcü futbolcusudur.

Kırdığı rekorlarla Hakan Şükür, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder