20 Ekim 2010

Güle Güle Rijkaard ..

Galatasaray, Rijkaard ile yollarını resmi olarak ayırdı. İki taraf sözleşmeyi bu sabah resmi olarak feshetti!

Bülent Korkmaz'dan devraldığı koltuğa,5 Haziran 2009'da oturdu Rijkaard.Taraftarın beklentisi büyüktü.Futbolculuk döneminde başarılı bir futbol sergileyen Rijkaard, teknik direktörlük kariyerine iyi başlamamasına rağmen Barcelona'yı Messi'nin yeni çıkmaya başladığı dönemlerde başarıdan başarıya ulaştırdı.
Marco van Basten, Ruud Gullit'le birlikte efsane Milan üçlüsünden bir olan Rijkaard, hem Milan'a tarihine hemde Hollanda tarihine damga vurdu.

Milan'da kaldığı 5 sezon boyunca; 2Seria A,2 Avrupa,2 UEFA Super kupa,2 KıtalarArası Kupa kazandırdı Milan'a.Unutulmaz isimler arasına girmeyi başardı bu harika performansı ile.
Milli takımına da çok büyük katkı sağlayan Rijkaard, EURO 88'de Hollanda'nın şampiyonluğunda çok büyük katkı sağladı. 13 senelik milli kariyerinde (1981–1994) 73 kez milli formayı giydi ve 10 gol attı.
Milan'dan sonra tekrar Ajax'a dönüp 2 Lig şampiyonluğunun kazanılmasında katkı sağladı Rijkaard.1995 yılında Ajax'da futbolu bıraktı.

1998 yılında Hollanda milli takımının başında bulunan şuan ki milli takım hocamız Hiddink'in yardımcısı olan Rijkaard,Hiddink'in gidişiyle genç yaşta (36) takımın hocası oldu.EURO 2000'de yönettiği Hollanda'yı yarıfinal'e kadar çıkarmış.Unutulmaz İtalya-Hollanda maçı sonrası yenilgisinden sonra istifa etmişti. Hollanda Ligi ekiplerinden Sparta Rotterdam'ın başına geçti Rijkaard. Hollanda'nın en eski kulübünde alışıldık başarıları yakalayamayan genç teknik adam, 2002'de takımının küme düşmesine engel olamamıştı.
2003 yılı Rijkaard için çok güzel geçicek 5 senenin ilk senesiydi.Yönettiği Barcelona'yı, 2 kez Ligde,1 kez İspanya Kral kupasında,1 kez de Şampiyonlar Liginde en yükseyen taşıyan Rijkaard,başarısız geçen 07-08 sezonunun başında Barcelona'dan ayrıldı.Barcelona'dan sonra bi sene kafa dinleyen Rijkaard, 2009-10 sezonu başında Galatasaray'a geldi.
Avrupa'da bomba gibi başlayan Galatasaray,Ligde de ilk 7 maçınıda kazanmıştır.Ligin ilk devresini 2.sırada kapayan Galatasaray, Keita-Kewell-Baros-Arda gibi oyuncuları ile şampiyonluğun en büyük adayıyken Jo-Dos Santos'unda takıma katılması ile şampiyon olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.Türkiye kupasında çeyrek finalde elenen Galatasaray,Avrupa'da ise Atletico Madrid'e elenmiştir.Sadece Lig'de başarıya ilerleyen Galatasaray, bi anda sakatlıklar vs. derken 3.lük için yarışır duruma gelmiş oldu.Türk futbolu için devrim gerçekleşmiş Bursaspor,Trabzonspor'undan sonra Anadolu'dan şampiyon olan 2.takım olmuştur.Galatasaray Ligi 3.bitirmiş, Rijkaard ise 5.olunan sezonun ardından 3.lüğü başarı görüp şeytanları üzerine toplamıştır.
Yeni bir sezon başlamış transferlerde Bjk,Fenerbahçe gibi fazla iddalı adamlar alınmamış üstüne üstün Keita,Mehmet Topal gibi önemli oyuncularını yollayan Galatasaray'dan başarı olmasını isteyen yönetim son anda Misimovic ve İnsua'yı alıp yükü kendi üstünden Rijkaard'ın üstüne atmıştı.Avrupa'da adını bile unuttuğum zayıf bi takıma elenen Galatasaray'da kötü günler daha ilk maçlardan başlamıştı.Lige'de Bursa,Sivas mağlubiyetleri ile başlayan Galatasaray,bi anda kötü futbolla 4 maç üst üstte kazandı.Biraz olsun sular duruldu derken bozuk zemindeki Karabük mağlubiyeti ve ardından kendi evinde 4-2'lik mağlubiyet Rijkaard için yolun sonu demek oldu.Ve bugün ( 20 Ekim ) karşılıklı olarak Rijkaard ile sözleşme fesh edildi.

Rijkaard belki Galatasaray'a başarılar kazandıramadı ama kişiliği beyefendiliğiyle Rijkaard gönüllerde taht kurdu.Kalbimizde yerin ayrı Frank Rijkaard..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder