27 Kasım 2010

Ali Sami Yen'de son derbi | Galatasaray - Beşiktaş

2008-2009 Galatasaray Beşiktaş Maçı | Ali Sami Yen Panorama
Galatasaray yeni stadı Türk Telekom Arena'ya geçmeden önceki son derbisine 28 Kasım Pazar gecesi Beşiktaş'a karşı çıkacak. Yeni stadda geçtikten sonraki ilk derbi heyecanıda Fenerbahçe'ye karşı yaşanılacak.

GALATASARAY
Pazar günü saat 19.00'da karşılaşacak iki takım şuana kadar Ali Sami Yen Stadında 51 kez karşılaştı. Beraberliğin çokça yaşandığı derbilerde Galatasaray 18, Beşiktaş ise 10 kez galip geldi, 23 karşılaşma da eşitlikle bitti. Geçen sene Ali Sami Yen'de oynanılan maçta Galatasaray 3-0 kazanmıştı.

Sakatlığı süren Mustafa Sarp, Serkan Kurtuluş'un yanı sıra A2 takıma gönderilen daha sonra bazı sebeblerden dolayı Almanya'ya giden Zvjezdan Misimovic ve TFF tarafından cezalı Serdar Özkan oynayamıyacak. Cana, Milan Baros ve Arda'nın oynama durumları zor olsada maç günü belli olacak.

Galatasaray kötü giden sezonda 30 Ekim 2010'da oynadığı ve 2-1 kazandığı maçtan beri gol atamıyor ve kazanamıyor. Gol yollarındaki sakatlıklar yüzünden sıkıntı yaşıyan Galatasaray'da Baros oynasa bile tam iyileşmiş bir şekilde sahaya çıkamıyacak. Geçtiğimiz hafta oynanılan Kayserispor maçında kart sınırında bulunan Barış Özbek ve Pino derbide saha da olucak isimlerden.

BEŞİKTAŞ
Yıldız transferler ve dünyaca ünlü yeni hoca ile lige başlayan Beşiktaş'da işler başta yolunda gitsede daha sonra Avrupa'da ve ligde 4 maç üst üstte kaybetmesi derken kötü bir tabloya girdi. Bir türlü istikrarı sağlayamayan Beşiktaş galibiyet serisi yakalayamıyor. Bernd Schuster'inde dert yandığı ise konu basit yenilen goller.

Beşiktaş'ta derbi öncesi sakatlıklar yüzünden başı dertte. Ekrem Dağ, Bobo, Nihat, Quaresma, Ferrari, Ersan maçta oynayamıcak. Rüştü, Ernst, Aurelio'nun durumu ise daha sonra netlik kazanacak.

Ligde kötü günler geçiren iki takımın mücadelesini Cüneyt Çakır yönetecek. Karşılaşma Lig TV ' de naklen yayınlanacak.

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ
28 Kasım 2010 Pazar / 19.00
Ali Sami Yen Stadı

2 yorum:

  1. Yedi senedir ASY'de Beşiktaş yenemiyor Galatasaray'ı.
    Bu maçta süpriz bekliyorum.En kötü ihtimal beraberlik.

    YanıtlaSil
  2. Bende tam tersini düşünüyorum. Ya berabere ya GS alır.

    YanıtlaSil