30 Kasım 2010

FC Barcelona 5 - 0 Real Madrid


FC Barcelona: 5
Real Madrid: 0

Goller:
FC Barcelona: Xavi (10′), Pedro (18′), Villa (55′), Villa (58′), Jeffren (91′)

Günlerdir beklenen maç oynandı ve Barcelona'nın 5-0'lık galibiyeti ile sonuçlandı. Ben bu konuda yazıcak birşey bulamıyorum. Evet, Barcelona bu maçtada kanıtladı ki dünyanın en iyi futbol takımı. Bir Mourinho değil tüm Mourinho'lar gelsin yinede Barcelona'nın önüne geçemez. Tamam Real Madrid bu sene ligde ve Şampiyonlar Liginde iyi gidiyor ama önüne Barcelona geçerse engel olamaz yenilmemeye. Yıllar geçsede unutulmucak bi takım olucak Barcelona. Valdes,Puyol,Messi,Iniesta,Xavi bence bu takımın oturmuş adamları. Bu takımda birde Villa,Pique,Alves gibi yetenekler olunca futbol oynamak çok kolay oluyor.

Barcelona ortasahası tam bir pas makinası. Dün oynanılan maçta 600 üzeri isabetli pas yaptılar.684 pasın %89'unda isabet kaydeden katalan ekip, %67'lik topa sahip olma oranıyla da Real Madrid'e top göstermedi. Konuk ekip ise 331 pas verirken bunların %74'ünde isabet kaydedebildi. Barcelona dün gece tüm dünyaya gösterdi futbolun nasıl oynancağını, takım oyunu olduğunu, beceri-sanat-deha-motivasyon-teknik herşey var Barcelona'nın oyununda.

Maçtan önce bir çok karşılaştırma yapıldı. Guardiola/Mourinho, Messi/Ronaldo, Barca ortasahası /Madrid ortahası, ve takım olarak Barca/Madrid.
Maçı izledikten sonra bu soruların cevapları belli oldu. Hala aklında şüphesi olan varsa maçı tekrar izlesin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder