28 Aralık 2010

Bülent Korkmaz - Unutulmayanlar Serisi #4


Malatya'nın Doğanyol, Gevheruşağı Köyü'nden Osman Korkmaz ve Nevin Korkmaz’ın üç erkek evladının ortancasıdır Bülent Korkmaz. 24 Kasım 1968 yılında dünyaya gelmiştir.

Ahmet Keskinkılıç ve o dönem Galatasaray Altyapı Sorumlusu olan Salih Bulgurlu tarafından Galatasaray alt yapısına kazandırılır. 15 yaşında 14-16 yaş takımında Ahmet Keskinkılıç onu liberoda görevlendirir. Aynı yıllarda, genç takımı çalıştıran Bülent Ünder onu genç takıma çağırır.Bülent Korkmaz, 1984 yılında Galatasaray genç takımı ile Türkiye Şampiyonası öncesi, Glasgow Rangers, Kızılyıldız gibi güçlü takımlarların da katıldığı Almanya'da turnuvası kadrosunda yer alır. Galatasaray A2 takımı Bayer Leverkusen ile finalde karşılaşır ve penaltılarla turnuva ikincisi olur. Bülent Korkmaz performansı ile dikkat çeker ve Leverkusen takımından transfer teklifi alır.1984-1985 sezonunda dönemin teknik direktörü Mustafa Denizli tarafından Tugay Kerimoğlu ile birlikte A takıma çağrılır. Galatasaray'daki ilk sezonunda Mustafa Denizli, Bülent Korkmaz'ı Süper Lig maçlarından çok Avrupa kupalarında oynatır ve o sezon adı "Avrupalı Bülent"e çıkar.
17 Mayıs 2000'de, Kopenhag Parken Stadı’nda Galatasaray'ın UEFA Kupası’da Arsenal'e karşı oynadığı finalde uzatma devrelerinde kolu sakatlansada takımını eksik bırakmamak için sargılı omzuyla oynamış çok büyük fedarklık yapmıştı Bülent.

2004-05 sezonunda futbola veda eden Bülent Korkmaz'a 14 yıl boyunca hizmet verdiği hizmetlerden dolayı 3 numaralı formasının müzeye kaldırılması teklif edilmişsede Büyük Kaptan bu teklifi reddeder.

Galatasaray'da yıllarca kaptanlık yaptığı için "Büyük Kaptan", mücadeleden yılmayan, kavga eder hatta savaşır gibi oynaması ve acıya dayanıklı yapısı nedeniyle de "Cengaver" lakabıyla anılmaktadır.

Futbolculuk döneminde kaldırdığı 29 kupa ile dünyada en çok kupa kaldıran futbolcusudur Bülent, 101 kez Avrupa maçına çıkan Bülent aynı zamanda Avrupa'da en çok maça çıkan futbolcudur. Hem milli takımın hem Galatasaray'ın cesuru, savaşcısı, lideri olmuştur. Daha 17 yaşında Avrupa maçında görev almaya başlayan kaptan 2000 yılında ki UEFA kupası şampiyonluğu ile kariyerini Avrupa kupası ilede süslemiştir. Böylesine imrenilecek bir kariyeri vardır Bülent'in. Oynadığı takımın figürü olmuştur her zaman. Yeri asla dolmayacak kaptan futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapsada kısa bir Galatasaray kariyerinin ardından teknik direktörlüğü bırakmıştır.
Bülent'i her zaman savaşcı ve hırslı yapısı ile hatırlıyacağız.

2 yorum: