12 Ocak 2011

Çektiysen kahrımı, helal et hakkını.

Aylar öncesinden beri bugünü bekledik. Bekledik beklemesine de veda etmek çok zor oldu. Hala içimiz burkuk. Bundan sonra Ali Sami Yen Stadı yok. Bir çok başarılar elde ettiğimiz, unutulmaz maçlar kazandığımız o efsane stadımıza veda yok...
Bundan sonra başarılarımıza yeni stadımızda devam ediceğiz. Orayı cehennem ediceğiz ama asla Ali Sami Yen asla unutulmucak. Hep yaşatılacak.

Maç için şehir dışından geldim İstanbul'a ve saatler öncesinden Şişli'ye gittim. Formalarını giymiş, atkıları boynuna  takmış stada dogru yol almışlar insanları görünce heyecanım daha da katlandı. Bir sonun maçıydı bu maç, bir vedanın. Stad kapıları açılmasına yakın efsane isimler de stada gelmeye başlamıştı. Hakan Şükür ve Hagi en çok ilgi gören kişiler oldu. Kapılar açılmaya başlandı ve stadın önünde uzun kuyruklar oluştu. Ama olsun bu maç için hiç bir şey eziyet olarak nitelendirilemezdi. Efsaneler maçı başlamasına yirmi-otuz dakika kala stadda yerimi aldım. Polis aramasından sonra içeri girerken minder dağıltı. Hatıra olsun diye taraftar minderi evlerine götürdü. Taraftar tarafından yoğun ilgi gören Hakan Şükür ve Hagi formasını bulunduğum tribüne attı.

Efsaneler maçının ardından N.Xamax golleri sahaya yerleştirilen dev ekranlardan taraftara izletildi. Daha sonra  Adnan Polat ve eski başkanlarımızdan Selahaddin Beyazıt ile kol kola sahanın ortasına gelip, veda konuşması yaptı. Adnan Polat konuşmasının bazı bölümlerinde ıslıklandı. Böyle bir günde böle bir tepki hoş bir şey değil.


Bu müthiş gösterilerden sonra maç başladı. Tezahüratlar stada girildiğinde başlandı maç boyunca hep devam etti. Yanan meşaleler, atkı gösterileri harika görüntülerin çıkmasını sağladı. Resimlerde de görüldüğü gibi müthiş görüntüler ortaya çıktı.
Maç başladı ama istenilen gol gelmedi, ilk bulduğu pozisyonda rakip takımdan Caner yetenekten çok şans vuruşu ile gol attı. Hani bin kere denese bir daha atamaz. Yenilen golün ardından Gökhan Zan-Culio değişikliği oldu. Culio'nun girmesi ile ortasahası güçlenen takımımız ataklarını sıklaştırdı. İkinci yarıda Aydın-Kazım değişikliğine gitti Hagi. İkinci yarıda maçın ciddiyetini anlayan oyuncular sıklaşan ataklar sonucu önce direkten dönen pozisyon ve ardından golü buldu. Yeni transferimiz Culio'nun Kazım'a attığı uzun topa kazım kafası ile Servet'e attı. Servet rövaşata ile topu ağlara gönderdi. Şunuda söleyim, Servet bu maçta baya olumlu tezahüratlar aldı. Ardından kaptan Arda skoru 2-1'e getirdi ve anladık ki Ali Sami Yen'de son macta korkulan olmuyacak. Macin uzatmalarinda yeni transferimiz ve günün çalışkan isimlerinden Kazım sonucu belirledi.


Maçın ardından Ali Kırca duygu dolu bir Ali Sami Yen şiiri okudu. Göz yaşlarımıza engel olamadık. Tugay Kerimoğlu ise gözyaşlarına en çok yenik düşen isim oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder