4 Şubat 2011

Kısmetse Rövanşta... / G.Antepspor 3-2 Galatasaray

Dün akşam oynanılan Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Gaziantep deplasmanında sahadan 3-2lik mağlubiyet ile ayrıldık.
  • Hagi Antep kadrosunu Bursaspor maçından 5 oyuncuyu çıkararak oluşturdu.
  • Bursaspor maçında yedigi hatalı gol ile maça damga vuran Ufuk 18 kişilik kadroda bile yoktu. Kolombiyalı yeni transferimiz Zapata ilk maçına çıktı.
  • Arda ve Ayhan'ın yokluğunda kaptan Sabri Sarıoğlu oldu.
  • Emre,Insua formsuzluğundan, Ayhan cezalı olduğundan, Barış ise sakatlığından ötürü kadroda olmayan oyunculardı.
  • Baros 67gün sonra forma giydi.
  • Kewell ve Neill Asya Kupasından döner dönmez maç kadrosuna dahil edildi ve maça ilk 11 de başladılar.
  • Neill'ın yokluğunda stoper olarak izlediğimiz Cana, Neill'ın dönmesi rağmen defansta oynadı, Neill ise ortasahada görev yaptı.
  • Geldiği günden beri tüm maçlarda görev verdigi Culio'dan Hagi tekrar vazgeçmedi.
  • Forvet eksikliğinden dolayı şuana kadar ki tüm maçlarda forvet oynayan Kazım ise gerçek mevkisi sağ kanatta görev yaptı.
  • Stancu ise ilk kez 11 de şans buldu ve 63'üncü dakika da 5 dakikalığına da olsa takımını öne geçirdi.

Maça daha hızlı başlayan taraf evsahibi Antep oldu. Galatasaray takımına pas yaptırmayan sahaya haps eden Antep aradığı gole 17nci dakika da yeni transferi Cenk Tosun ile ulaştı. Kısa paslar ile oyun kurmaya zorlanan takımımız 38inci dakika da Kewell'ın sol kanatta Culio'ya attığı ara pas ile topla buluşan Culio top çıkmadan son anda ortaladı, içerde bulunan Kazım kafayı vurdu kaleciden çarpan topu tamamladı ve golü attı. Kazım bu golü ile Türkiye Kupasında ki gol sayısınıda 2ye çıkartmış oldu. Maçın ilk yarısı 1-1 ile sonuçlandı.

Maçın ilk yarısında bulduğu gol ile durumu eşitleyip devre arasına giren takımımız, ikinci yarıya daha hızlı başladı ve çok geçmeden 63üncü dakika da yeni transferimiz Stancu'nun ayağından galibiyet golünü bulduk. Kaleci Karcemarskars'ın beklemediği anda cezasahası dışından topa vuran Rumen oyuncu hem takımı öne geçiren golü, hemde Galatasaray da ki ilk golünü atmış oldu. Stancu attığı golün yanı sıra çalışkan oyunu ile de dikkat çekti. Maça önce sol kanatta başlayan oyuncu daha sonra Baros ile beraber çift forvet oynadı. Yedigi golden 4 dakika sonra kornerden golü buldu. Elyasa ya gelen top Elyasa'nın düzgün vuruşu ile gol oldu. Antep skoru beraberliğe getirdi. 78inci dakika da sahneye gecenin yıldığızı Cenk Tosun çıktı tekrar. Önce defansımızı geçen Cenk düzgün bir vuruş ile topu yerden köşeye vurdu. Zapata uzanamadı ve ilk maçında kalesinde 3üncü golünü gördü.

Devre arasında Cenk Tosun ve takımımızın adı bir çok kez geçti, aldı-alıcaz derken Antep Cenk'i aldı. Cenk koşuları, fiziği, vuruş kalitesi olarak Almanyada yetiştiğini gösterdi. 
Maçtan 3-2 mağlup ayrılsakta İstanbul'a avantajlı dönüyoruz diyelim. 1-0lık galibiyet bile bizi yarı finale çıkartıyor. 
Kısmetse bir ay sonra maçın rövanşında gülen taraf biz olacağız...

G.ANTEPSPOR-GALATASARAY: 3-2 

GAZİANTEPSPOR: Karcemarskas, Yalçın, Elyasa, Murat Ceylan, Ivan De Souza  (Dk. 71 Şenol Can), Zurita, Dany Nounkeu, Cenk Tosun, Wagner, Olcan Adın  (Dk. 71 Sosa), Popov 

GALATASARAY: Zapata, Lucas Neill, Lorik Cana, Servet Çetin, Hakan Balta, Yekta  (Dk. 46 Mustafa Sarp), Culio, Stancu, Sabri, Kazım  (Dk. 69 Milan Baros), Kewell  (Dk. 64 Aydın)

GOLLER: Dk. 17 ve 78 Cenk Tosun, Dk. 67 Elyasa (Gaziantepspor), Dk. 38 Kazım, Dk. 63 Stancu (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 14 Murat Ceylan, Dk. 41 Wagner, Dk. 79 Elyasa, Dk. 86 Şenol Can (Gaziantepspor), Dk. 14 Stancu (Galatasaray)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder