3 Nisan 2011

İtalya derbisi AC Milan'ın..

İtalya da şampiyonluğa ilerleyen A.C Milan ile puan farkını azaltıp şampiyonluğa ilerlemek isteyen İnter Milan derbisinin kazanını ev sahibi A.C Milan oldu.

San Siro'da 80.000 taraftar önünde oynanılan derbi gol ile başladı. Daha ilk dakika içinde Pato ile öne geçen Milan oyunun genelinde de üstündü. İlk yarıda Van Bommel'in bir şutu direkten döndü. İbrahimovic gibi bir oyuncusundan yoksun olmasına rağmen ev sahibi ekip, Robinho-Pato ikilisi ile İnter savunmasını maç boyunca çok yıprattı. İnter de ise Eto,Sneijder gibi yıldızlar net pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın ikinci yarısının hemen hemen başı sayılacak dakikalar içersinde Gattuso sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. 54.dakika da Chivu kırmızı kart görerek takımı İnter'i 10 kişi bıraktı. 10 kişi kalan Inter'e daha da yüklenen Milan 62. dakika da gecenin adamı Pato'un kafası ile ikinci golü de buldu. 80. dakika da Robinho'nun yerine oyuna giren Antonio Cassano 87. dakika da Zanetti tarafından ceza sahası içerisinde düşürüldü. Penaltıyı kullanan Cassano maçın skorunu belirledi. 3-0 Aynı zamanda Cassano da uzatmalarda kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Maç içersinde sezon ortasında İnter'in başına getirilen Milan'ın efsanevi oyuncusu Leonardo'yu hedef alan pankartlar ve tezahüratlar vardı.
Milan bu galibiyeti ile İnter ile puan farkını 5'e yükseltti ve liderliğini de sürdürdü. Eğer bir süpriz olmaz ise bu sene İtalya Seria A da şampiyon 7 yıl aradan sonra A.C Milan olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder