11 Haziran 2011

Ceyhun Gülselam Galatasaray'da

Yerli transferlere erken başlayan takımımız Selçuk İnan'ın ardından Trabzonspor'da sözleşmesi sona eren genç oyuncu Ceyhun Gülselam ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Ceyhun Gülselam 25 Aralık 1987 yılında Münih'de doğdu. Futbola ise 6 yaşında SV Gartenstadt Trudering'de başladı. Daha sonra bir turnuva da Bayern Münih gözlemcilerinin dikkatini çekti ve bu takıma transfer edildi.  Bayern Münih II takımında 8 sezon oynayan ve daha sonra SpVgg Unterhaching II takımına transfer oldu ve 2007 yılında bu takımda profesyonel oldu, A takıma yükseldi. Profesyonel olduğu sene 2.Bundes Liga'da olan takımda genelde sonradan oyuna giren Ceyhun bir daha ki sezon takımın küme düşmesinin ardından daha çok forma şansı bulup takımının önemli oyuncularından biri haline geldi. 1,5 sezon görev yaptığı takımında 38 kez forma giyip 6 da gol attı.

2008 yılında Beyaz Rusya - Türkiye maçında, Gökhan Zan'ın yerine oyuna giren Ceyhun ilk kez A milli takım formasını giydi. Ceyhun daha sonra Galatasaray ve Trabzonspor'u dikkatini çekmişti ama tercihini daha çok forma şansı bulmak istemesinden dolayı Trabzonspor'dan yana kullandı. 2008 yılında transfer olduğu Trabzonspor'da 3 sezon oynayan Ceyhun 53 maça çıktı ve 9 gol attı.

Sözleşmesi sona eren Ceyhun'u özellikle Fatih Terim istedi. Ön libero ve defansta görev yapan milli oyuncumuz bugün kendisini 3 yıllığına Galatasaray'lı yapan sözleşmeye imzaladı. 

2 yorum:

  1. Rotasyon için iyi transfer. Fiziği ve şutları çok iyi, tekniği bu yaştan sonra çok gelişmeyecektir ki şart da değil aslında, Cana çok mu teknikti? Asıl sıkıntı şu; Ceyhun pozisyonu için fazla yumuşak kalıyor, hadi Cana kadar olmasın ama en azından Barış'ın oynadığı kadar sertliğe alışabilirse müthiş bir ön libero olur. İlk 11'e bile yerleşebilir. Mental olarak Mehmet Topal'dan daha iyi bence.(Çok mu karşılaştırma oldu? :))

    YanıtlaSil
  2. Etkili şutları var. Kafa toplarında iyi mi bilmiyorum ama uzun boyu var kornerlerde ve yüksek toplarda ileri çıkıp goller atabilir.

    Seninde dediğin gibi bana da biraz yumuşak geliyor Ceyhun. O fiziğe göre çok narin oynayan bir oyuncu. Mehmet Topal kadar iyi mi bilmiyorum ama başlarda yedek olarak başlar daha sonra formayı kaparsa kapabilir. İyi transfer yinede.

    YanıtlaSil