19 Eylül 2011

Arena'da iyi başladık 3-1

Yeni sezonun evimizde oynadığımız ilk maçında bu gece Samsunspor'u 3-1 mağlup etmesini bildik. Karşılaşmanın gollerini Melo, Elmander, Selçuk İnan ve Samsunspor'un golünü ise Mustafa Sarp attı.

Fatih Terim'li Galatasaray'ın Samsunspor'a karşı daha önce ki karşılaşmada beraberliği dahi yoktu ve yine öyle oldu. 12. kez Samsunspor'a rakip olan takımımız 12.maçınıda kazandı. İstatistikleri bir yana bırakalım;

-Servet Çetin'in yokluğundan dolayı savunmada değişiklik vardı. Hakan-Ujfa-Zan-Eboue şeklinde maça başladık. Eboue'nin sağ bekte oynatan Terim, Sabri'yi yine ortasahada düşünmüş. Riera ilk kez forma şansı buldu. Takımı yönlendirebilen bir isim değil bu rolü zaten Selçuk ve Melo üstleniyor. Riera yine de işimizi görebilecek bir sol kanat. 

-Maçın ilk 20 dakikası çok iyi oynadık. Melo 40 metreden kaleci Ahmet'i avladı ve hem Galatasaray için ilk golünü hemde Galatasaray'ın bu sezon ki ilk golünü attı.

-Kalemizde golü görmesek dahi maçta goller gelecekti zaten. Gökhan Zan'ın gereksiz yere uzun pas yapmak isteyişi ve bunu başaramaması savunmanın eksik yakalanmasını sağladı ve pozisyon dahi bulamayan Samsunspor kontratak ile gelip eski futbolcumuz demeye utandığımız Mustafa Sarp ile beraberliği sağladı.

-Golü yedikten sonra Baros'u çıkartıp çift forvete dönmek golleri getirdi. Fatih Terim Baros ısrarını artık bir kenara bırakmalı ve Elmander ve Sercan'ı düşünmeli. Baroş fizik olarak yokları oynuyor. Gol attığı için bir daha ki haftaya ilk 11 de şans bulabilir Elmander. Sercan'ın da hakkını vermek gerek Elmander'in golünde nefis bir topuk pası ile Elmander'e bıraktı topu.

-Ujfa ve Melo ne kadar yararlı transfer olduklarını her maç gösteriyorlar. Melo hem oyun kurmakta hem defansif anlamda çok yetenekli bir oyuncu. Ujfalusi kariyeri boyunca çok takım gezen bir oyuncu değil. Gittiği her takımda yararlı olmuş bir defans. Yaşından dolayı acaba soruları vardı ama kalitesini gösteriyor oynadığı oyunla. Servet'in de iyileşmesi ile beraber iyi bir ikili olacaklar. 

Ligin ikinci haftasında galibiyet ile tanışmış olduk hafta için oynacağımız maçta rakip Kardemir Karabükspor.


Takımımızın gollerini izlemek için; tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder