27 Eylül 2011

Galatasaray 2-0 Eskişehir

Spor Toto Süper Ligi'nin 4.haftasında Galatasaray'ımız TT Arena'da Eskişehirspor'u Gökhan Zan ve Melo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Maç öncesi efsanelere saygı vardı. Jupp Derwall anıldı. Ayrıca Derwall döneminin başkanı Ali Tanrıyar'da tribünde yerini aldı. 14 sene sonra gelen şampiyonlukta teknik direktör Derwall kulüp başkanı ise Ali Tanrıyar'dı.

Fatih Terim için de önem taşıyan bir maçtı. Galatasaray'ın başında 200. lig maçıydı. Eskişehir de Galatasaray'ımız da 3 puan için sahaya çıktı. Geride kalan 3 haftada Eskişehirspor Beşiktaş'ı da mağlup etmiş 2 galibiyet 1 beraberliği vardı. Galatasaray'ımızın ise 2 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunuyordu.

Geçen hafta Kardemir Karabükspor deplasmanında kırmızı kart gördüğü için cezalı olan Muslera'nın yerine kalede Aykut vardı. Eboue de Karabükspor maçında ufak bir sakatlık geçirmişti. Hafta içinde iyileşmesine rağmen maçta görev almadı ve maçı tribünden izledi.

Aykut/Hakan-Ujfa-Gökhan-Sabri/Melo/Riera-Selçuk-Engin-Kazım/Elmander ilk 11 ile başladık karşılaşmaya. Engin Baytar ilk kez ilk 11'de şans buldu. Hırslı ve çalışkandı. Haksız yere gördüğü  bir de sarı kart vardı. Elmander tek forvetti ve geçmiş maçlarına göre daha yetersiz oynadı. Bunun sebebi kesinlikle tek forvet olarak oynamasıydı. Baros-Elmander-Sercan hiç fark etmez. Hangisi tek forvet olarak oynasa yararlı olamaz. Elmander-Baros 2lisi kesinlikle daha yararlı olur. Sağ kanatta Kazım yerine Sercan Yıldırım da düşünülebilir.


Melo ise harikalar yaratmaya devam ediyor. Kısa sürede taraftarın en sevdiği isim konumuna geldi. Maç içersinde taraftara dönüp hareketleriyle taraftarı ateşledi. 4 haftada attığı 3 gol ile ligde ki bir çok forvetten daha çok gol attı. Hücumlarda takımı sırtlayan Melo, defansa gelip savunmada yapıyor.

Dün gece Riera'yı da tam anlamı ile izleme şansı bulduk. Sol kanatta görev yapan Riera'nın sol ayağı çok güçlü. Kötü yanı ise süratli bir oyuncu değil. İkinci yarıda doksana giden şutunu İvesa çıkartmasa çok şık bir gol atacaktı. İlerleyen haftalarda daha da yararlı olacaktır.

Sabri dün gece maçın en kötüsüydü. Karşılaşmanın ilk yarısında bir çok hücumumuzu rezil etti. Aldığı topları yararlı kullanamıyor. Hızlı hücum yaptığımızda ise güzel bir orta beklerken yaptığı ortalar ise hücumları mahvetti.

Hakan Balta son zamanlarda ki en iyi maçını oynadı. Bunun sebebi ise çakılı defans olarak oynaması olabilir. Gökhan Zan 2 kritik hata yaptı bir de gol attı. Gökhan'ın 0-0 ken yaptığı bir hatayı Ujfalusi kapatmasa yenik duruma düşebilirdik. Lakin ardından gol geldi öne geçtik sonrasında Eskişehir pek pozisyonda bulamadı.

Karşılaşmaya kadar hiç sarı kart görmeyen takımımız 4 sarı kart birde gördü. Hepsi çok ucuz kartlardı. 2011 yılında ne zamandır gol yemeden maç kazanmıyorduk en son ne zaman kazandık hatırlamıyorum bile. TT Arena da yine güzel oynadık 2'de 2 yaptık. Evimizde rakiplere kolay geçit vermeceğiz gibi duruyor. Deplasmanlarda da başarılı olup özlenen Galatasaray'ı herkese göstermek gerek.

G.SARAY-ESKİŞEHİRSPOR: 2-0
STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Tolga Özkalfa

GALATASARAY: Aykut Erçetin, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Zan, Ujfalusi, Hakan Balta, Melo, Kazım Kazım (Dk. 87 Ceyhun Gülselam), Selçuk İnan, Engin Baytar (Dk. 65 Yekta Kurtuluş), Reira (Dk. 80 Emre Çolak), Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Sezgin Coşkun, Nadarevic, Diego, Dede, Koray Arslan (Dk. 59 Burhan Eşer), Veysel Sarı (Dk. 75 Pele), Alper Potuk, Erkan Zengin, Kamara, Mehmet Yıldız (Dk. 59 Serdar Özbayraktar)
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe

GOLLER: Dk. 23 Gökhan Zan, Dk. 52 Melo

SARI KARTLAR: Dk. 18 Sabri Sarıoğlu, Dk. 41 Engin Baytar, Dk. 64 Selçuk İnan, Dk. 84 Kazım Kazım(Galatasaray), Dk. 54 Diego, Dk. 64 Veysel Sarı(Eskişehirspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder