12 Eylül 2011

Tatsız Başladık / İBB 2-0 Galatasaray

Foto kaynak: Anadolu Ajans
2011-2012 sezonunun ilk maçında deplasmanda karşılaştığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesine 2-0 mağlup olduk.

Sezona büyük bir kadro değişim ile giren takımımız da; Muslera,Ujfalusi,Melo,Selçuk,Eboue ilk kez Süper Lig'de ilk 11 de forma giydi. Diğer yeni transferlerden Sercan ve Engin Baytar ise ikinci yarının ilerleyen dakikalarında ilk kez forma giyme şansı buldular.

4-1-4-1 şeklinde sahaya dizilen takımımız da kadro içerisinde 7 tane defans anlayışına sahip oyuncunun olması işlerin maç içerisinde iyi gitmeyeceğinin sinyallerini vermişti. Sabri dörtlü ortasahanın ortasında olduğunda ileride pozisyon bulmamıza hiç katkı sağlamıyor. Selçuk İnan ise Arda Turan'ın gidişi ile yeni oyun kurucu rolünü üstlendi. Sol açık için transfer edilen Riera maçta yoktu onun yerine yeni transferlerden Eboue sol açıkta oynadı ama asıl yararlı olduğu mevki sağ bek sağ kanat olan oyuncu sol kanatta hiç katkı sağlayamadı.

Golsüz beraberlik ile devre arasına girdiğimizde ikinci yarıya Gökhan Zan - Yekta değişikliği ile başladık. Sabri daha verimli olduğu sağ kanada çekilip Yekta ortasahın ortasına geçti ve ilk yarıda Sabri ile ortasaha da verimsiz olan Selçuk daha verimli olmaya başlasa da iyi bir savunma anlayışı ile oynayan İstanbul BB takımımıza gol izni vermedi.

Baros ise maçın en kötüsüydü şüphesiz. Fizik olarak güçsüz konumda olan oyuncu bundan sonra takıma eski katkısını sağlayabileceği düşünmüyorum. Fatih hoca Baros konusunda ısrar edecekse de eğer tek forvet yerine Elmander - Baros forveti ile oynatsa daha verimli olabilir. 

Son olarak diğer yeni transfer Melo'dan bahsedecek olursak; fizik olarak çok güçlü ve mücadeleci bir oyuncu yanlız çok hırslı. Yeni transferimiz Muslera çok şansız bir gol yedi. Fatih Terim ise 3.dönemine kötü başladı. Tüm olumsuzlukları bu maçta bırakalım Samsunspor maçı ile eski günlere dönelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder