31 Aralık 2012

2012 GALATASARAY'ın Yılı

-GEÇTİĞİMİZ SEZON-
Şanlı tarihimizin en kötü sezonlarından birini geçirdiğimiz 2010-11 sezonundan sonra yapılmaya giren kulübümüz yeni sezonun başlaması ile yükselişe geçmeyi başlamıştı.

İmparator Fatih terim yönetimi, Ünal Aysal'ın başkanlığında yeni transferler Melo,Muslera,Selçuk,Ujfalusi,Elmander,Eboue gibi oyuncuların performansları ile mutlu sona aslında playoff öncesi ulaşmıştık. En yakın rakibimize 9 puan fark ile ilk kez oynanılacak Süper Final'e büyük avantaj ile gitmiştik. Bu avantajı çok daha iyi kullanabilirdik ama iş son maça Kadıköy'e taşınmıştı. Başarılı geçen koca bir sezonun şampiyonu muhakkak biz olacaktık. Maç öncesi de zerre şüphe yoktu. Alınan beraberlik dahi şampiyon yapıyordu Galatasaray'ımızı ve 0-0 lık skor ile en büyük rakibimiz 'Fenerbahçe'nin evinde şampiyonluk kupasını kaldırdık.

Bir önceki sezona bakıyoruz şampiyonun 36 puan gerisindeyiz. Ligde,kupa da hüsran. Avrupa kupalarına gitmek için ise yeterli başarı gösterilmemiş.


2011-12 sezonunda ise ligde sadece 3 mağlubiyet, 8 beraberlik ve alınan 23 galibiyet toplamında 77 PUAN.

-TÜRKİYE KUPASI-
Türkiye Kupasına 3.turdan katılmıştık. Adana Demir Spor'u evimizde yenip 4.tur biletini almıştık.4.Turda karşılaştığımız Sivasspor'a yenilerek veda etmiştik.

Bu sezon ise Türkiye Kupasında Balıkesirspor'u geçip, PTT 1.Lig takımlarından 1461 Trabzonspor'a elenerek veda ettik.


-SÜPER LİG-
Geçen sezonunu şampiyonu takımımız bu sene de ligin ilk yarısını lider tamamladı.
17 maç sonunda 2 mağlubiyet 6 beraberlik 9 galibiyet alarak toplamda 33 puan toplayıp devreyi lider tamamladı.


-ŞAMPİYONLAR LİGİ-
5 sezon aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne giden takımımız geçtiğimiz sezonun şampiyonu olduğu içen direk gruplardan başlamayı garantilemişti.
Gruplarda ise Manchester United , Braga , Cluj ile aynı grupta yer aldık. Önce Old Traford da şansız bir mağlubiyet evimizde Braga'ya karşı yenelerek kötü başlamıştık. Evimizde oynadığımız Cluj maçında ise zeminin kötülüğü ile beraber şanssız bir beraberlik almıştık. Romanya deplasmanında Cluj'u yenip evimizde Manchester United'ı yenerek gruplarda turlama şansını son maça bıraktık ve deplasmanda Braga'yı yenerek 2.tur biletini aldık.

-KAZANILAN KUPALAR-
12 Mayıs 2012 | 2011-2012 Sezonu Lig Kupası
12 Ağustos 2012  | Süper Kupa

Dipnot: 2 maçtada şampiyonluk fenerbahçe'ye karşı kazanıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder