18 Aralık 2015

SS Lazio'yu tanıyalım


S.S Lazio
Kuruluş: 1900
Stadyum: Roma Olimpiyat
Kapasite: 70634
Lig: Seria A
Teknik Direktör: Stefano Pioli
Kaptan: Lucas Biglia

1900 yılında kurulan S.S Lazio, İtalya'nın en üst ligi olan Seria A'da mücadele ediyor. Lazio geçtiğimiz sezon Seria A'da 3. olup Şampiyonlar Ligi grupları öncesi playoff oynadı ancak Bayer Leverkusen'e elendi.

Avrupa macerasına UEFA Avrupa Liginden devam eden Lazio gruplarda kolay denilebilecek Dnipro, Saint-Etienne ve Rosenborg ile eşleşti. Grup maçlarında mağlubiyet görmeyen Lazio 2 beraberlik ve 4 galibiyet ile grubunu lider tamamladı.

Seria A'da ise işler tam tersi. 16'ncı hafta sonunda ligde 12.sırada ve 8 mağlubiyet aldı. En son galibiyetini 9. hafta aldı ve bu maçtan sonra 7 maçın 5'ini kaybetti.

Lazio tarihindeki en son kupasını 2013 yılında İtalya Kupası'nı kazanarak elde etti. Seria A tarihinde ise 2 kez şampiyonluk kazandı. Bu şampiyonluklarını, 1973-74 ve 1999-00 sezonlarında aldı. Avrupa'da ise UEFA Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupası kazandı.

Lazio içinde bulunduğumuz sezon deplasmanda sadece 1 galibiyet aldı ve 6'sında sahadan mağlup ayrıldı.

Kadrosunda Felipe Anderson, Matri, Lucas Biglia, Kishna, Lulic, Basta, Candreva, Balde Keita, Gentiletti, Klose gibi oyuncuları takım için büyük önem taşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder