22 Ağustos 2010

En son Saunders'la!

Eskişehirspor, Süper Lig'de yapılan son 4 maçta yenilmediği Galatasaray'ı ağırlamaya hazırlanıyor. 
AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 12 yıl aradan sonra 2008 yılında Süper Lig'e yükselen Es-Es, geride kalan iki sezonda Galatasaray ile 4 kez karşılaştı. Süper Lig'in 8. haftasında yapılan ilk maçta Cimbom'u evinde ağırlayan kırmızı-siyahlı ekip, istatistiklerin aksine güçlü rakibini 4-2 yenmeyi başardı.

Eskişehirspor, Atatürk Stadı'nda Ekim 2008'de yapılan maçta Skibbe yönetimindeki Galatasaray'ı, Youla (2), Murat Önür ve Lovrek'in golleriyle puansız göndermişti.Eskişehirspor, Mart 2009'da Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçtan da 3 puan ile ayrılan taraf oldu. Es-Es, Riijkard yönetimindeki Cimbom'u Youla'nın tek golüyle 1-0 yenerek, güçlü rakibinden 2 maçta 6 puan almayı başardı.

2008-2009 sezonunu Galatasaray karşısında iki galibiyet ile kapatan Eskişehirspor, 2009-2010 sezonunun ilk maçında konuk olduğu Galatasaray'a yine yenilmedi. Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Eskişehirspor'un golünü Mehmet Yılmaz kaydetti.
Kırmızı siyahlı ekip Süper Lig'in 24. haftasında konuk ettiği Cimbom'u Koray Arslan'ın golleriyle 2-1 yendi. Eskişehirspor, geride kalan iki sezonda 4 kez karşılaştığı Galatasaray'a toplam 8 gol attı. Galatasaray ise rakibine 4 gol atabildi.

Galatasaray, Süper Lig'de Eskişehirspor'u son olarak 1996 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçta Saunders (2) Hakan Şükür'ün golleriyle 3-0 yenmişti.

Sezona Gençlerbirliği beraberliği ve Konyaspor yenilgisiyle başlayan Eskişehirspor, 29 Ağustos'ta sahasında yapacağı maçta Galatasaray'ı bir kez daha yenerek, lige iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder