31 Ağustos 2010

Zvjezdan Misimovic - Analiz

http://www.gazeteport.com.tr/stellent/groups/public/documents/site_studio_images/gp_751811.jpg

Zvjezdan Misimovic.1982 Münih doğumlu, Bosna asıllı ofansif orta saha oyuncusudur.

Misimovic kariyerine Bayern altyapısında başlamış bir oyuncu. Bu çok önemli bir nokta. Almanya'da altyapı eğitimi almış olması disiplinli, devamlılığı olan bir futbolcu olduğunun göstergesi. Bayern altyapısından yetişmiş olsa da yeterli görülmemiş ve 2004 yılında Bochum'a transfer olmuş Misimovic, 90 maçta 21 gol atmış ve takımına önemli katkılar yapmış. 2007 sezonunda da Nürnberg'e transferi gerçekleşmiş. Asıl dikkat çekici performansına da burada ulaşıyor Misimovic. O sezon toplamda 50 maçta 16 gol atıp 14 asist yaparak dikkatleri üzerine çekmiş. Bu süre zarfında da gittikçe kendisini geliştirmiş bir oyuncu. Bundesliga'nın en iyi ofansif orta saha oyuncuları arasına girmiş 07-08 sezonu performansıyla. O sezona kadar müthiş sponsor desteğine rağmen hep vasat bir takım olmuş olan Wolfsburg'a transferi gerçekleşti büyük beklentilerle. 08-09 sezonu patlama yaptığı sezon oldu Misimovic'in. Dzeko-Grafite ikilisiyle müthiş işler yaptı. Önünde oynayan iki forvet toplam 54 gol atarken Misimovic 57 maçta 17 gol atıp tam 36 asist yapmış takımının oynadığı bütün kulvarlarda. Geçtiğimiz sezon ise aynı grafiğini sürdürerek 49 maçta 14 gol-20 asist gibi yine üst düzey sayılabilecek bir performansı var. Kariyeri, grafiği sürekli yukarıya doğru gitmiş Misimovic'in. Bu da çok çalışkan, çok disiplinli bir oyuncu olduğunun göstergesi kesinlikle.

Misimovic'in özelliklerine gelelim.

Misimovic'i Misimovic yapan en önemli şey kesinlikle oyun zekâsı, oyuna yön verebilme ve liderlik yapabilme yeteneği. Nerede ne yapacağını çok iyi bilen bir oyuncu Misimovic. Hep doğru yerde ve doğru zamanda alıyor sazı eline. Takımı düştüğü zaman yaptığı işlerle arkadaşlarını ateşleyebiliyor. Gittiği her takımda kilit oyuncu olmuştur bu özelliği sebebiyle.

Skora etki ediyor dedik. Misimovic çok iyi şut atan bir oyuncu. Sağ ayağıyla veya sol ayağıyla hiç fark etmiyor olmadık yerlerden inanılmaz şutlar çıkarabiliyor. Alman altyapısından yetişmesi onun bu özelliğini geliştirebilmesinde çok önemli bir yer tutuyor.

Asist sayılarında yakaladığı istatistikler çok çok iyi. Keza önünde oynayan hücumcuların gol istatistiklerini de direk etkiliyor bu. Takımının şampiyonluğunda onun asistlerinin büyük önemi vardı. Pozisyon hazırlayabilme yeteneği üst düzey bir oyuncu. Sezgileri ve oyun zekası birleşince durdurulamaz bir oyuncu olabiliyor asist konusunda. Müthiş ara paslar atabiliyor.Wolfsburg kariyerince çokça gösterdi bu konudaki meziyetlerini. Olmadık yerlerden çok ince bir pas atıp maçı tek hareketiyle takımı lehine çevirebilecek kadar iyidir bu konuda.

Ekstra özellikleri de var tabi. Serbest vuruş konusunda da çok iyidir kendisi. Attığı frikikler kornerler çok etkili olabiliyor.

En önemli özelliklerinden biri de mevkidaşlarının aksine oyun içindeki devamlılığı. Defansif yönü kuvvetli olmasa da statik oynamaz Misimovic. Sürekli top alıp etkili olmaya takımını ileriye taşımaya çalışır. Rakip yarı sahada da top aldığı zaman çok tehlikeli işler yapıyor. Sorumluluk alma konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmaz takımına.


Misimovic Galatasaray'a yararlı olur mu?

Kesinlikle. Elimizdeki orta saha oyuncularını düşününce içi ürperen bir takımın taraftarı olarak ilaç gibi gelecektir hem tribünlere hem de takımımıza. Rijkaard en büyük başarılarını kazanırken kilit oyuncusu Deco'ydu orta saha da. Misimovic o rolü rahatlıkla üstlenebilecek kapasitede ve zekâda bir oyuncu. Orta sahamız için en kritik şey olan pas yapabilme işine önemli katkıları olacaktır. Alıyor veriyor 2'ye 1 yapıyor sürekli oyunun içinde. Mevcut kadromuzda Elano ile birlikte oynayabileceğini düşünüyorum. Toparlanmış bir Cana, EPL temposundaki bir Elano ve önlerinde Misimovic çok etkili olacaktır. En önemlisi topu ayağımızda tutabileceğiz bu üçlüyle. Zaten vasat bir ligde mücadele ediyoruz. Sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Sözün özü Misimovic bu takıma ilaç olacaktır eğer kadroya dahil edilebilirse. Eksikliğini hissettiğimiz oyuncu tipinin en iyi temsilcilerinden kendisi.

Kaynak : GSCimbom.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder