24 Ekim 2010

Derbiye Doğru | Fenerbahçe–Galatasaray


17 Ocak 1909´da Papazın Çayırı´nda başlayan ebedi rekabet bu gece Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ki karşılaşma ile devam edicek.
Galatasaray, olarak eksiklerimiz çok.En önemli silahlarımız Arda,Kewell,Baros’un yanı sıra, geçen haftaki Ankaragücü maçında kırmızı kart gören kaleci Ufuk’ta yok.
Galatasaray da geçen haftaki Ankaragücü maçınının ertesi günü teknik direktör Frank Rjikaarad’ın sözleşmesinin feshinden sonra yeni teknik direktör kim olucak bilinmezliği vardı.Fatih Terim’e teklif götürüldü kabul etmedi.Hakan Şükür’e önce sportif başkanlık, ardından Terim’e teklif sunulcağı sırada Hakan’a ise Terim’in yardımcısı ol dediler.Kabul etmedi.
Adnan Polat yönetimi, Hagi’nin “Galatasaray'dan ne zaman teklif gelse, kaçınılmaz olarak geri çeviremeyeceğim bir şeydir bu.” demesinin ardından teknik direktörlük koltuğu için Hagi’ye 1.5 senelik teklif götürdü ve Hagi teklifi kabul etti.Teknik direktör bilinmezliği sona erdi.
Artarda gelen ; Karabük-Ankaragücü mağlubiyetleri sonrasında, Fenerbahçe önüne çıkcak takımımıza şans gösterilmemesini sağlıyor.Bahis şirketleri Galatasaray’ın galip gelmesine 4.20 gibi yüksek bi oran verip,  Fenerbahçe’nin galip gelceğinden yana.Fakat şu bi gerçek ki, derbilerde hiç bi zaman sonuçlar belli olmaz.Bu akşamda farklı olmucak.
Fenerbahçe’nin başında, Fenerbahçe-Galatasaray derbilerinin,Fenerbahçe adına en golcü ismi Aykut Kocaman var.Galatasaray’ın başında ise, 1996 yılında Türkiye’ye geldiği anda taraftarın gönlünde taht kurmuş, 4 sene üst üstte ligde şampiyon olmasında, avrupa’da kazanılan başarıların kazanılmasında büyük emeği geçen Hagi var.
Galatasaray’da ilk kez Fenerbahçe derbisi yaşıcak isimler, Liverpool’dan kiralanan İnsua, Wolfsburg’dan satın alınan Misimovic’in yanı sıra Cana ve Pino’da derbi heyecanını ilk kez yaşıcak isimlerden.
Fenerbahçe’de ise Galatasaray derbisini ilk kez yaşıcak isimler, Yobo,Dia,Stoch,Niagh’ın yanı sıra geçen sene Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen Caner Erkin’de ilk kez Galatasaray’a karşı forma giyecek isimlerden.
FENERBAHÇE
Volkan Gökhan G. Yobo Lugano Caner Dia Mehmet Emre Stoch Alex Niang
GALATASARAY
Aykut Sabri Neill Servet Hakan Elano Cana Mustafa Ayhan Misimoviç Pino
Stadyum: Şükrü Saraçoğlu
Tarih / Saat: 24.10.2010 / 19.00
Hakemler: Bülent Yıldırım, İsmail Şencan, Muhittin Gürses 4. Hakem: Halis Özkahya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder