24 Aralık 2010

Gönderilecek Aslan'lar!

Sezon başında büyük umutlar ile transfer edilen Misimovic, Mehmet Batdal, Insua, Ali Turan ve Musa gibi isimlere ocak ayında yol görünecek. Bu oyuncuların yanı sıra sezon sonunda Ayhan Akman, Servet Çetin, Mustafa Sarp gibi oyuncularında gönderilmesi bekleniyor.
Sezon başında transfer edilen 9 futbolcudan 5'i sadece 6 ay Galatasaray macerası sürdükten sonra yol gözüktü. Takıma kadroyu güçlendirmek umudu ile alınan oyuncular bir türlü hocanın gözüne giremedi ve "gönderilsin" kararı alındı.

ZVJEZDAN MISIMOVIC
Transfer günlerinin sonlarında geldi, ramazan ayı içersinde gece geç saatlerde transferi bitti ve özel bir uçakla İstanbul'a getirildi. Keita gibi bir oyuncusunu kaybeden Galatasaray taraftarı üzgün, yerine Keita kalitesinde bir oyuncu alınmayışı yüzünden sıkıntılıydı. Ta ki Misimovic transferi bitip Galatasaray'a gelene kadar. Herkes çok umutluydu Misimovic'den. Ama ligde kötü bir ilk yarı geçiren takımda kötü performansı ile göze batan isim oldu ve Hagi tarafından kadro dışı bırakıldı. Sadece 9 lig maçında görev alan oyuncunun bir asisti var. Bir yıllık masrafı için Galatasaray yönetimi, Wolfsburg'a 2 milyon Euro ödedi. Misimovic ise 9 maç oynayıp cebine 1 milyon 50 bin Euro koydu. Her sene klasikleşen 10 numara transferlerinden istenilen performansı gösteremeyen bir transfer olarak kaldı Misimovic Galatasaray tarihinde..

MEHMET BATDAL
Geçtiğimiz sezon Bucaspor'da attığı 16 gol ile dikkatleri üzerine çeken Mehmet Batdal ücretsiz transfer oldu takıma. Hazırlık maçlarında gol atsada ligde sadece 10 maçta oynadı ve sadece 1 golü 1 de asisti var. Baros sakatken bile Hagi tarafından tercih edilmeyen oyuncu ya kiralancak yada satılacak. Kendisini eski takımı Bucaspor istiyor.

INSUA
Liverpool'dan kiralık olarak aldığımız sol bek oyuncusu 11 maçta oynadı ama bir türlü Hagi'nin gözüne giremedi. Hagi kiralık oyuncu istemiyorum diyerek sezon ortasında İnsua'nın Şubat ayında yollancağının sinyallerini vermişti.

ALİ TURAN
Bedelsiz olarak transfer edildi o da. Yıllarca oynadığı kaptanlığını dahi yaptığı Kayserispor'a para kazandırmadan takımdan gittiği için Kayserispor-Galatasaray maçında Kayserisporlu taraftalar tarafından ıslaklara maruz kalmıştı. Hatta o maçta en iyi oyununu oynamıştı Ali Turan. Ne sağ bekte ne defansın ortasında istenilen oyunu oynadı. Beşiktaş maçında penaltı yaptırması en büyük hatasıydı. 9 kez forma giydi.

MUSA ÇAĞIRAN
Altay'dan 1Milyon € bonservis parası ile transfer edildi. Sadece bir dakika görev aldı. Ya satılacak yada kiralanacak.

1 yorum: