16 Aralık 2010

Transfer: Fatih Tekke ve Kazım Kazım

2010-11 sezonunun ilk yarısında alınan kötü sonuçlardan yönetim hem yeni stad kombinelerinin satışını hızlandırmak, hem de kadroyu güçlendirmek için iki yeni transfer yaptı.

Fatih Tekke, sezon başında Beşiktaş'a büyük umutlar ile alınmış ama bir türlü Bernd Schuster'in gözüne girmeyi başaramamış ve gitmek istediğini söylemişti. Galatasaray başkanı Adnan Polat, Yıldırım Demirören'i arıyarak Fatih Tekke'yi istemiş ve olumlu yanıt almış. Tekle bu sezon ligde 2 kez forma giymesine rağmen sadece toplam 34 dakika sahada kaldı. Bir kezde Ziraat Türkiye Kupasında forma giyip gol attı.

Kazım Kazım transferi ise yine Adnan Polat tarafından bire bir gerçekleşmiş. Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak sorunlu futbolcu Kazım Kazım'ı istemiş. Aziz Yıldırım cevabı ise "Bize karşı oynatmıcaksanız vereyim, ama söz vermiyorum." olmuş. Milli takımda da forma giymiş oyuncu bu sezon Fenerbahçe forması ile ligde 5 maça çıktı. Bir gol attı. Ziraat kupasında ise bir maç oynadı ve o maçta gol attı. Sık sık yönetim ile sorunlar yaşayan Kazım'ın Galatasaray'da neler yapıcağını ligin ikinci yarısı görüceğiz.

Ara transfer dönemiyle birlikte Kazım ve Fatih Tekke Galatasaray'a bedelsiz olarak imza atıcak ve yeni stadda forma giyen takımında oyuncuları olmuş olucak. Transferlerin gerçekleşmesinden dolayı iki oyuncununda mutlu olduğu öğrenildi. Taraftar ise rakip takımdan oyuncu alınmasına sıcak bakmadığı için transferlerden pek memnun olmadıklarını sanal ortamda ifade ediyorlar.

4 yorum:

  1. Nasıl yani yaa? Nerede okudun bu transferleri? Resmi bir açıklama mı var?

    Ayrıca "Galatasaray başkanı Adnan Polat'ı arıyarak Fatih Tekke'yi istemiş ve olumlu yanıt almış" cümlesinden hiçbir şey anlamadım. Kim Adnan Polat'ı arayıp Fatih'i istemiş, ayrıca neden ondan istemiş? Adnan
    Polat arayıp istemiş mi demek istedin?

    Mustafacım kafa biraz dağınıktı galiba bu postu girerken ha ne dersin?:)

    YanıtlaSil
  2. Düzelttim kanka. İlgin için teşekkürler.
    İş yerindeyken girdim postu kafam da dalgındı. Transferler konusunda resmi sitededan bi açıklama yok tabi. Ama takip ettiğim güvenilir kaynaklar var. Ve daha önce Niang transferinin resmi açıklaması olmadan Niagh'ın Fener'e geldiğini söleyen kaynak, Tekke ve Kazım transferi hakkında da kesin konuşuyor. Dediğim gibi kaynak güvenilir olunca .. :)

    YanıtlaSil
  3. Eywah o zaman!

    Fatih 3-4 yaş daha genç olsaydı şuan sevinçten delirirdim ama çok yaşlı yahu, koskoca Kewell'ı tartışıyoruz yaşlandı acaba ne yapsak diye Fatih ondan bile yaşlı bence alınmamalı. (Özellikle beğendiğim bir futbolcu olmasına rağmen)

    Kazım'a gelince Galatasaray'a mutlaka yararlı olacak bir adam, birkaç ay önce adı bizle ilk anıldığında yazmıştım olumlu düşüncelerimi. Ama o zaman Rijkaard vardı şimdi işler değişti, Hagi Kazım'ı sopayla döver! Kazım işi de olmaz yani.

    YanıtlaSil