21 Ocak 2011

İkinci Yarıya Girerken..

2010-11 sezonunun ikinci yarısındaki ilk maçımızı yeni stadımızda pazar günü Sivasspor ile yapıcağız. İlk yarıyı şuanki konumda değilde 3üncü 4üncü sırada kapansaydık devre arasında alınan oyuncularımız ile şampiyonluğa oynardık kesinlikle. Ama şuan bir gerçek var ki zirveden ve takipçilerinden epey uzaktayız. Avrupa kupalarına katılmak içinde Türkiye Kupasında yolumuza devam etmemiz ve şampiyon olmamız gerekiyor. Şuan için Türkiye Kupasında yolumuza devam ediyoruz.

Sezonun ikinci yarısı için az da olsa umudum var. Hangi konuda mı? İlk 4 takım arasına gireceğimiz konusunda. Yeni stad, yeni oyuncular, güçlenen kadro kesinlikle bir değişim olucak sezonun ikinci yarısında.

Takımımızı analiz edicek olursak,

-KALECİ-
Kaleci konusunda sıkıntılıydık. Yıllardır Galatasaray da olmasına rağmen bir türlü as kaleci olucak konuma gelemeyen Aykut'la ligin ikinci yarısına başlamak olmazdı. Ufuk konusuna gelicek olursak, güven olmuyor Ufuk'a da bir maç kötü bir maç iyi oynuyor. Yinede Aykut tan bir adım önde. Ve bir diğer kalecimiz Zapata. Daha takıma bugün geldi. 32 yaşında tecrübeli bir kaleci. Kalecilerin en verimli yaşıdır bence 30-34 yaş. Daha önce hiç izlemedim bir kaleci Zapata. Romanya Liginde oynadığı sırada bir kez en iyi kaleci, bir kezde en iyi yabancı oyuncu seçilmiş. Aynı tip başarıları takımımızda da yaşamasını diliyorum. As kalecimiz Zapata olur. Onun yedeği ise Ufuk olur.

-DEFANS-
Defans hattında ise en garanti isim hiç kuşkusuz Sabri Sarıoğlu. Galatasaray altyapısından çıkan Sabri hırsı-forma aşkı onu başarılı kılan etmen. Kontrolsüz gücü yüzünden Sabri'nin bir  çok şutu farklı bir şekilde auttada gitse Sabri bir başkadır. :) Serdar Kurtuluş ise Sabri nin alternatifi konumunda.
Defansın ortasında ise Servet ve Neill görev yapıcak. Servet bazen en kötü gününü geçiriyor. Bize puan kaybettiriyor ama bazende şaşırtıcak goller atabiliyor. Servet sezonun ilk yarısında özellikle Trabzonspor maçında çok bariz bir hata yapmıştı. Taraftar olarak Servet'e karşı antipati duymaya başlasakta Beypazarı maçında golü ve bir kaç kritik müdahalesi tekrar sevmemizi sağladı. Servet der ki "Bana güvenilen yerde başarılı olurum." O zaman sana güveniyoruz Servet.. Sezonun ilk yarısında yaptığı hataları affettirmeni umuyoruz. Servet in yanında ki Neill ise gerek profesyonelliği, gerek hırsı onu sevme nedenim. Ben dahil bir çok Galatasaray taraftarı Neill'ı çabuk sahiplendi. Çabuk sevdi. O da zaten çabuk alıştı. Birazda vatandaşı Kewell ile aynı takımda olmasının etkisi var tabi ki. Neill için fazla söylenicek bir şey yok. Gereğinden fazla profesyonel. Yeri geldiğinde sağ bekte oynayabiliyor.
Şimdi de defansın solundan bahsedelim. En son geldim sola çünkü en kötü yerimiz. Sol bekte Hakan Balta,Insua ve Çağlar Birinci görev yapabilecek oyuncularımız. Hagi sezonun ilk yarısında "Takımda kiralık oyuncu istemiyorum" demişti ama ligin son maçında attığımız golden sonra Insua'nın maçı nasılda forma aşığı olduğunu gösteriyor. Aslında başka bir takımda olsada aynı sevinci gösterirdi Insua. Çünkü çok genç ve başarıya aç. Kendini geliştirmesi içinde istikrar şart. Liverpool'un bize kiralama sebebide zaten kendini geliştirmesi. Hakan Balta'nın her geçen gün kötüye gittiği dönemde bence sol bekteki tercihimiz Insua olmalıdır. Onun yedeğide Çağlar olmalı. Hakan en son tercih olmalı. Hatta sol bekte oynatmaktansa, defansın göbeği yada muhtaç kaldığımızda ortasahada oynamalı.

-ORTASAHA-
Sağ kanat için alternatifimiz çok. Sakatlığı geçen Arda, yeni transferler Kazım, Yekta, Culio. Ve elimizde bulunan Barış Özbek. İlk tercih tabikide Arda Turan olucaktır. 
Arda nın yanında ise Culio olmalıdır. Ortasaha 3 oyuncudan ibaret eli alırsak sol kanatta da Kewell,Pino,Yekta,Culio,Emre Çolak,Aydın görev yapabilecek oyuncular. İlk tercihimiz Yekta olmalıdır. Yani ortasahamız Yekta - Culio - Arda şeklinde olabilir. Hatta bu 3 oyuncu ortasahın her yerinde oynayabilen oyuncular oldukları için duruma göre yer bile değişebilirler. Ortasaha şu şekilde de düşünebiliriz. Arda - Culio - Yekta - Pino ya da Kazım oynayabilir. 12 tane oyuncumuz var ortasaha için. Bunların 6 tanesi oynayabilecek kalitede diğer 6sı ise sırıtmıyacak şekilde oynayabilir.
Cana defansif ortasaha da banko oyuncumuz. Alternatifi ise Mustafa Sarp, Ayhan Akman..

-FORVET-
Yeni transferimiz Stancu ilk tercihimiz olucak çünkü Baros tan sakatlıklardan dolayı uzun soluklu yararlanamıyoruz. Mehmet Batdal ise bir diğer forvet oyuncumuz olsada Hagi nin şans vericeğini sanmıyorum. Mehmet Batdal dan ziyade genç Anıl a şans verebilir. İlk yarıda forvetsiz kaldığımızda Pino görev yapmıştı. Pino yine gerekli durumlarda düşünülebilir.

Analiz bana aittir. Çalmazsanız sevinirim, en azından kaynak gösteripte çalın. :) 

Kadro diziliş tercihlerim..
Football Fans Know Better Football Fans Know Better

Yazının bütünü bana aittir. Lütfen kaynak göstermeden kopyalamayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder