10 Ağustos 2011

Arda Turan Atletico Madrid'de

Geçtiğimiz sezondan beri Arda'nın Avrupa'ya transferleri konuşuldu. Gitmeli mi? Kalmalı mı? Gidecek mi? bir çok haber yapıldı. Medyada en çok haber olan Türk futbolcu durumundaydı Arda Turan. Bana kalırsa geçtiğimiz sezon gitmeliydi. Geçtiğimiz sezon transfer olmayıp Avrupa hayalini erteledi ve takımla beraber Galatasaray'ın futbol tarihi boyunca en kötü sezonunu yaşadı Arda Turan. Bu kötü sezonda sakatlığından dolayı takımına kaptanlık yapamadı Arda. Sakatlığı tam anlamı ile atlatmadan bir de milli takımda sakatlandı. Kötü günlerinde takımıyla sahada olamayan Arda tribünde yerini almıştı.

24 yaşında ki Arda Turan, son 2 senedir çok yıpratıldı. Oyuncu Sinem Kobal ile birlikteli olan genç yıldız spor haberleri dışında magazinde de yerini almaya başlamıştı. Türk milleti olarak özümüzden birini yüceltmeyi çok severiz ama belli bir yere getirdikten sonra ona sırt vururuz. 66 numara Arda bizden biriyken, 10 numaralı kaptan Arda sanki başka biriymişcesine davranıldı. Taraftardan her zaman destek gören isim oldu Arda ama medya her zaman taş attı. Halbuki Arda ne yapmıştı onlara?

Örnekler ile konuşalım, 
Yine kavga yine Arda var! şeklindeki haberin ayrıntısında,
Biri çıkıp şu çocuğa artık dur desin! Her ne kadar ben kavga etmedim dese de her gittiği yerde olay çıkıyor. Cümleleri yer alıyor. Ve asılsız durumlar bunlar.

Arda Turan Sinem Kobal'a sinema kapattı
Böyle bir şeyi niçin yapsın? Yada yapmamasını gerektirecek sebep ne olabilir ? Bunu medyaya büyük bir olay gibi lanse etmekteki amaç ne olabilir ?
Aslında tüm amaç belli. Arda'yı yıpratmak. Her zaman bu böyle değil midir? Başarılı olan her zaman eleştirilmez mi? 

Bu sezon Fatih Terim'in gelmesiyle başta kalmayı kabul eden Arda Turan Avrupa hayalini daha fazla ertelemeden uzun süredir peşinde olan İspanyol Atletico Madrid'in yolunu tuttu. Bu transferin maliyeti 12 milyon euro + 1 milyon euro bonus ödeme ile beraber 13 milyon euroyu buluyor. Bu rakam aynı zamanda bir rekor anlamına geliyor. Bir Türk futbolcuya ödenmiş en büyük bonservis bedeli anlamına geliyor. Arda Turan'ın geçmiş kariyeri ile bir yazı yazmak yerine medyadan dert yanmayı uygun gördüm. Benim kuşaktan çoğu renktaşım gibi bir Türk futbolcunun gidişine en çok üzüldüğümüz transfer anlamına da geliyor. 

Galatasaray'a kattığın her şey için teşekkürler Arda Turan. Yolun açık olsun. Yeni takımında ve A Milli takımda başarıların devamını dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder