5 Ekim 2011

Önce Almanya sonra Azerbaycan!


Polonya ve Ukrayna'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Euro 2012 Avrupa Şampiyonasına 10 ay, eleme gruplarının tamamlanmasına ise sadece 2 maç kaldı.

A Grubunda yer alan Milli takımımız Almanya'nın 8 de 8 yaparak garantilediği grupta 14 puan ile ikinci sırada. Üçüncü sırada ise 12 puanlı Belçika var. Kuralar çekildiğinde herkesin düşüncesi Almanya'nın 1.olacağı Belçika ve Türkiye'nin 2.lik için yarışacağı şeklindeydi. Bu belli bir şeydi zaten öyle de oldu. Almanya değil mağlubiyet, beraberlik dahi almadı.

Milli takımımız aslında gruplara çok iyi başlamıştı. Önce Kazakistan galibiyeti ardından daha da önem taşıyan Belçika galibiyeti. Almanya mağlubiyeti belki kaçınılmazdı ama 3-0 lık skorda ağırdı. Bu da yetmezmiş gibi birde kardeşimiz-komşumuz olan Azerbaycan'a karşı tatsız bir mağlubiyet aldık. 2011 yılında oynanılan ilk eleme maçlarında ise Avusturya'yı mağlup ettik. Belçika ile ise 1-1 berabere kaldık. Geçtiğimiz ay oynanılan eleme maçlarında ise son dakikada da olsa Kazakistan'ı mağlup etmiştik. Aynı hafta oynanılan yine kötü oynamamıza rağmen kazanabileceğimiz maçta son dakika kaçan penaltı ile 0-0 ile golsüz berabere kaldık.

Ve artık son aşamaya gelindi ve rakip önce grubun yenilmez lideri Almanya. Ardından ilk maçta bize kötü bir sürpriz yaşatan Azerbaycan. İki maçı da Türkiye'de evimizde oynayacak olmamız büyük bir avantaj.

İkincilik için yarıştığımız Belçika'nın ise kalan maçları; içerde Kazakistan deplasmanda Almanya. Almanya maçları hem bizim için hem Belçika için belirleyici olacak yani. Kazakistan galibiyeti yanı sıra Almanya'dan alınacak puan bizim grubu 2. olarak bitirmemizi sağlar.

HAYDİ A MİLLİ TAKIM !!! 
ÖNCE ALMANYA SONRA AZERBAYCAN

07.10.2011  - 20:30 TÜRKİYE-ALMANYA
11.10.2011  - 19:00 TÜRKİYE-AZERBAYCAN

1 yorum: