10 Ocak 2016

2016 yılına başlangıç; 3-1

Ziraat Türkiye Kupasının en çok kazananı ve şampiyonu Galatasaray'ımız bu sezon gruptaki 3.maçında evinde İzmir temsilcisi Karşıyaka'yı konuk etti ve 3-1'lik skor ile galip geldi. Bu sonuç ile grupda 3 de 3 yaparak 9 puan ile liderliğini sürdürdü.

Karşıyaka'ya en son 83/84 sezonunda Galatasaray'ımıza karşı galip gelmişti ve yine bir Türkiye Kupası organizasyonuydu. Şu an takımımızı çalıştıran Mustafa Denizli'de o gün mağlubiyeti yaşamış isimlerdendi.

Ziraat Türkiye Kupası bir nevi genç yıldızların kendini gösterme arenasıdır ancak Mustafa Denizli bu hakkını kupada tam anlamıyla kullanmıyor. Maçın kadrosunda yer alan Volkan Pala ve Batuhan Ergün'e şans tanımadı. Taraftarın şans verilmesini istediği isimlerden olan Sinan Gümüş ise bugün 11'de şans buldu bir gol ve bir gol pası ile galibiyette rol oynadı. Sinan geçtiğimiz hafta ligde alınan Kayserispor beraberliğinde de golü atan oyuncuydu. 21 yaşını bir hafta sonra dolduracak Sinan forvet hattında şansı hak ediyor. 

Gecenin galibiyetten çok en çok konuşulan olayı Umut Bulut'un boş kaleye kaçırdığı pozisyon oldu. Ryan Donk transferinin ardından kupada ilk 11'de şans buldu ve ilk maçında ilk golünü ve gol pasını verdi. Transferlerin ardından takıma adapte olma süreci diye bahsedilen bir süreç vardı. Ryan Donk izlenim olarak bu süreci en kısa sürede atlatacak bir oyuncu gibi duruyordu ve öylede oldu. Herkes görüşünü ifade etmekte serbesttir ancak bu saatten sonra Umut Bulut'un forma giydiği her dakika için tepkimizi koymamız gerekiyor. 

Muslera / Linnes - Ched - Hakan Balta - Olcan / Sneijder - Donk - Selçuk - Podolski / Sinan - Burak elimizdeki kadro ile kurulması gereken doğru 11 olduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder