7 Ocak 2016

Hoşgeldin Donk


Liderin 11 puan gerisinde kapattığımız ligin ilk yarısının sona ermesiyle teknik hocamız Mustafa Denizli'nin talimatları ile sorun giderme transferleri başladı. İlk transfer uğrak yerimiz olan Anadolu Pazarından oldu.
2,5 sezondur Kasımpaşa'da forma giyen Hollandalı Ryan Donk ile 2,5 yıllık bir anlaşma imzalandı. 6 ay sonra sözleşmesi sona erecek oyuncuya 2.5 milyon bonservis ücreti verilir mi tartışmalarına girmeden Ryan Donk'u tanıyalım.

Donk ilk kez AZ Alkmaar'da tanınmaya başladı ve West Bromwich ile kısa bir Premier Lig tecrübesinin ardından 2009 yılında Belçika'nın yolunu tuttu. Belçika Jüpiter Lig'in en başarılı ekiplerinden biri olan Club Brugge ile 4 sezon geçirdi ve burada futbolunda büyük bir olgunlaşma yaşadı.

4 sene boyunca, Club Brugge defansında toplam 169 maça çıkan 29 yaşındaki stoper, 15 gole imza atarken; 16 asist yaptı. Lacivert-siyahlılarda, zaman zaman ön libero ve sağ bek olarak da kullanıldı. Taraftarla bütünleştiği Club Brugge'den ayrılarak sezon başı Kasımpaşa'ya transfer olan Donk'un, uyum sürecini atlatması kısa sürdü.

Kasımpaşa'nın o dönem çalıştırıcısı AZ Alkmaar'dan eski takım arkadaşı Shota Arveladze'ydi. Yalçın, İlhan ve Barış'ı tandemde partner olarak gören Donk, bu sezon ligin ilk yarısında genelde ön libero olarak olmak üzere 16 maçta forma giydi, 2 de gol kaydetti.

Sezon başında Inter'e giden Melo'nun yerindeki açığı kapatabilecek mi nasıl bir katkı sağlayacak izleyip göreceğiz ancak Selçuk'un büyük anlamda yükünü hafifletecek diyebiliriz. Savaşçı bir kimliğe sahip yapısı olan Ryan Donk Süper Lig'de hiç kırmızı kart görmezken kariyerinde ise sadece 2 kez kırmızı kart gördü.

Ryan Donk'a hoş geldin diyor ve başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder