16 Eylül 2010

Unutmadık seni Menderes !

Yarın 17 Eylül Adnan Menderes'in son günü olan 17 Eylül günü.Onun son pazar günüydü.Önce arkadaşları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ve bi gün ardından Demokrat Parti Başkanı Adnan Menderes'i ihtilalci değip 27Mayıs darbesinin ardından 17 Eylül 1961'de asan orduyu kınıyoruz!

Kimseye dargın değilim. Kırgınlığım yok. Hayata veda etmek üzere olduğum şu anda devletim ve milletime ebedi saadetler dilerim. Bu anda karımı ve çocuklarımı şefkatle anıyorum.
Adnan Menderes'in İnfazından Hemen Önce. 

*Adnan Menderes , Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorluyu rahmetle ve saygıyla anıyoruz.
ultrAslanHaber Blog Yönetimi.

3 yorum:

  1. adnan menderes in neden öldüğünü yazar mısınız

    YanıtlaSil
  2. Örtülü Ödenek Davası: Örtülü ödenek paralarını zimmetine geçirmekten yargılandı. 13 oturum sürdü ve 2 şubat 1961 de suçlu olduğu yönünde karara varıldı. Yürürlükteki kanunda örtülü ödenekteki kaynakların Başvekil tarafından sınırsız olarak ve kayıt tutulmadan harcanabileceği açıkça belirtildiği halde, bu mahkeme 10 yıllık Örtülü Ödenek kayıtlarını istedi. Menderes, bir kısmı da Kıbrısta kurdurduğu Türk Mukavemet Teşkilatı için harcandığı sonradan ortaya çıkan bu harcamaları açıklamadığı için bu dava sonucunda 4,877,780 lirayı zimmetine geçirmekten suçlu bulundu ve paranın tahsili için Aydın'daki arazilerine el kondu. Örtülü ödenek davası konuşulurken savunma tarafı, Amerikan gizli servisinin Türk istihbarat servisine para vererek Menderes'in telefonlarını dinletirecek kadar teşkilata hakim olduğunu iddia etti. Menderes ve Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Salih Korur, suçlunun o dönemin MİT müsteşarı Behçet Türkmen olduğunu iddia etti.
    6-7 Eylül Olayları: 6-7 Eylül Olayları'na önceden haberi olduğu halde müdahele etmemek,
    Vatan Cephesi: Kurulan bir örgütü başka bir sınıf üzerinde baskı aracı olarak kullanmak,
    Vinileks firmasına Türkiye Vakıflar Bankasından kredi verdirmekle suçlanmıştır. Adnan Menderes tarafından kurulan bu Bankanın 27 Mayıs darbesine kadar Umum Müdürlüğü'nü yapan ve 1961 seçimlerinden sonra tekrar aynı Bankanın Genel Müdürlüğüne getirilecek olan Sabahattin Tulga yaptığı savunmada krediyi, suni deri imal ederek ithal ikamesi yapacak bu firmanın karlı olacağına inandıkları için verdiklerini; nitekim darbe sonrası işbaşına gelen yeni Banka yönetiminin de aynı firmaya ilave kredi verdiğini belirtmiştir. Buna rağmen bu mahkeme Menderes ve Hasan Polatkan'ı bu davadan da suçlu bulmuştur.
    İstanbul'da Bulvar ve yol açmak için pek çok vatandaşın evini, parasını geciktirerek ya da hiç ödemeden istimlak etmek,
    Kanuna aykırı olarak üniversite basmak ve halka ateş açtırtmak,
    Bazı muhalefet milletvekillerinin ve muhalefet liderinin seyahat özgürlüğünü kısıtlamak,
    Döviz Yasası'nı ihmal etmek,
    Devlet radyosunu siyasi çıkarları için kullanmak,
    Halkı Demokrat İzmir gazetesinin matbaasını tahrip etmeye teşvik etmek
    Kırşehir'in haksız olarak ilçe yapılması,
    Yargı bağımsızlığının ihlali,
    1957 seçimlerinin erkene alınarak kanuna aykırı olarak tarihinin değiştirilmesi,
    Tahkikat Komisyonu'nun kurulup olağanüstü yetkilerle donatılması,
    CHP'nin mallarına "haksız" yere el konulduğu iddiaları,
    Anayasa'yı ihlal
    Menderes, 13 ayrı davadan yargılandı ve Bebek Davası dışındaki bütün davalardan suçlu bulundu ve ihtilalci güçler tarafından idam edildi.

    YanıtlaSil
  3. Suçu ona yamayacaksan zaten hepsinde de suçlu bulunursun

    YanıtlaSil